Sommertur 3. august 2017 til Mønsted Kalk Grube og Grønhøj Kro og Morten Korch Museum.

 

Vi kørte fra Ikast til Mønsted Kalk Grube,  Der kørte vi med en mini tog ind i gruben, der havde vi en Guide som fortalte os om hvordan gruben blev til, den opstod helt tilbage 1800 tallet og at alle gangene er hugget med håndkraft.

     
     
     
 

Der var en lille biograf hvor vi så film om Gruben og Ostelagert derinde og Flagermus som overvinter fra Sep. til april, en flot film. Gruben har en temperatur på 8 grade året rundt, som gør den til det mest betydningsfulde overvintringssted for Flagermus, som der er over 18000 af.

     
     
 

Vi kørte bagefter via Kongenshus mindepark  til Grønhøj Kro, her spiste vi middagsmad, dansk Bøf og Æblekage, da vi havde spist, fortalte kroværten om sit liv og at han er 5 generation her, derefter sang han nogle sange fra Morten Korchs film.

     
     
   

Vi besøgte bagefter Morten Koch Musset hvor der var udstilling af billeder og gamle biler fra film og landbrugsmaskiner fra den tid. Der var også et museum om Kartoffeltyskerne.

     
     
 

Bagefter kørte vi til Dollerup Bakker hvor vi fik kaffe og kage ved bussen.Derefter kørte vi igen mod Ikast efter en god dag selvom dagen startede i regn.