Sommerudflugt den 21 august 2018  til Tirpirz og Bindeballe Købmandsgård.

Efter vi alle var blevet samlet i Ikast, gik turen så nedad til Tirpitz ved Blåvand, ved 10 tiden holdt vi ind på en rasteplads, hvor vi nød en kop kaffe og  med rundstykker, som blev sponsoreret af Vestbyens Bager Ikast. Tirpirtz ligger i klipperne ved Blåvand, Bunkeren er et af disse som den tyske besættelsesmagt byggede.

 

 

Da vi kom til Tirpitz  blev vi modtaget af en guide, hvor vi  gik vi gennem en underjordisk tunnel, for at  komme ind til Museet , her fortalte hun historien om Tirpitz-bunkeren, der i sommeren 2017 åbnede det nye store museet Tirpitz ved Blåvand, Det nye muserum rummer udstilling om Atlantvolden, en udstilling om livet på vestkysten,og en stor rav samling , dertil kommer særudstillinger og selve Tirpitz-bunkeren. og  i den første måned havde museet 63.000 gæster, og man hævede derfor forventningerne til antallet af gæster til over 100.000 for året. Vi fik så omdelt en fjernbetjening, da alle historierne vil blive fortalt gennem en fjernbetjening i de forskellige rum.

     
     
     
 

Herefter gik vi ind i cafeen og spiste frokost der bestod af et Tirpitz-platte, Der efter kunne vi gå rundt og se det hele, der mange rum hvor man kan se og høre hvordan de havde det under 2 verdenskrig havde det, man kunne bl.a høre seks menneskeskæbner under 2. verdenskrig, tre danske og tre tyske fortæller hver sin personhistorier.  

     
     
'
     
     
 

Der var meget at se og høre i rav museet var der udstillet var der bland andet et kopi af operahuset i Sydney fremstillet i rav og mange fine smykker og om ravjægere  og med insekter fanget i rav. Den skjulte vestkyst, en tidsrejse fra mammut-slette til spidstelt som blev vist med billeder i hele rummet.

     
     
     
 

I bunkeren er der fokus på, hvordan de forskellige rum skulle være brugt, hvis bunkerne var blevet færdig før krigen sluttede. Udstillingen befinder sig blandt andet under den store glaskuppel, som i dag dækker det hul, hvor kanonlavetten var placeret.

     
     
 

Efter besøget kørte vi over vejle Ådal til den gamle Bindeballe Købmandsgårds Museum, der er ført tilbage til dets oprindelig stil 1897, som vi var rundt og se, i kaffehuset fik vi serveret Kaffe og en dejlig lagkage.

Efter en god dag med mange gode oplevelse, vente vi hjem ad.